Alger på taget – hvad er det egentlig, og hvorfor bør du fjerne det?

De fleste er enige i, at det ikke klæder noget tag, at der er sorte, hvide og gullige plamager af alger og mos på det, men hvad er alger egentlig? Hvordan opstår de, og kan de gøre skade på taget? Det får du svar på lige her. 

Hvad er alger egentlig?

Alger forekommer ofte ved søer og vandløb, da de har brug for fugt og vand for at vokse, og specielt i fugtige perioder af året stortrives de. Da der også kan forekomme vand og fugt på taget, så kan alger altså også forekomme der og specielt på den nordlige side af taget, da der ofte er fugtigt der i længere perioder ad gangen. 

Hvorfor bør man fjerne alger fra sit tag?

At alger simpelthen ikke bidrager med noget positivt til tagets udseende er én ting, men det kan også være direkte skadeligt at have alger på sit tag. Algerne optager nemlig vand og fugt via deres rødder, hvilket vil sige, at algerne på dit tag altså har slået rødder i dine tagsten. Dette kan forårsage revner i tagstenene, og disse revner kan så fyldes med vand, når der eksempelvis regner. Hvis der så kommer frostgrader, så fryser dette vand til is, og så udvider det sig. Når det udviser sig, så kan man risikere, at tagstenene sprænger. En anden ulempe ved at have alger på sit tag er, at de kan forårsage fugtskader. Alger fungerer nemlig som føde for mos, og mos kan altså fungere som en form for svamp på taget, som suger vand og fugt til sig. Dette kan så forårsage fugtdannelser, som til sidst kan forårsage råd og svamp. 

Bor du i Nordjylland, og har dit tag brug for en algebehandling?

Ønsker du at hyre en professionel til at algebehandle dit tag, så kan det anbefales at kontakte Højmarks for at få et godt tilbud. Højmarks opererer i hele Nordjylland og kan tilbyde en fast aftale om algebehandling til en billig pris.